- Потребан Вам је програмер? dejandozet.com .

Спортски центар “Пожаревац” замишљен је као мулти спортски комплекс а за укњижени датум свог настанка има 14. X 1983. год. – дан отварања Хале спортова, као делимично завршеног објекта и одигравања рукометне утакмице између клубова “Млади радник”, Пожаревац и “Раднички” из Београда. До априла 1984. год. организовани су естрадни програми, када почињу спортске активности, тренинзи клубова, прве утакмице, борба за бодове и виши ранг такмичења. Све до данас, изграђујући се, Спортски центар је одржао континуитет у раду, контакту са корисницима и пружању читавог спектра услуга. Од јуна 1986. год. у оквиру комплекса креће са радом Отворени олимпијски базен чија је изградња почела годину дана раније. С годинама око базена се изграђује прво тениски терен а потом и терени за кошарку, куглане, мини голф, мамутски шах (4×4).

Спортски центар “Пожаревац”

Спортски центар “Пожаревац”

Спортски центар “Пожаревац”

Оргинизујући бројне спортске, естрадне, забавне и хуматитарне програме били смо домаћини гостима из готово целе Европе и земаља из најразличитијих делова света – УСА, Куба, Египат, Кина, Немачка, Русија, Грчка, Турска, Аустрија, Италија, Мађарска, Летонија, Пољска… Бугарска, … Румунија… Сви они надметали су се са члановима наших репрезентација у одбојци, кошарци, рукомету, боксу, малом фудбалу, ватерполу, билијару, борилачким спортовима, вожњи БМX бицикла…

Такође спортске школе у кошарци, рукомету, малом фудбалу, гимнастици, као и обука непливача имају посебан значај када је брига о најмлађима у питану. “Игрице без граница” са чијом се реализацијом започело 1991. год. и у наредних девет година одржано укупно девет циклуса, манифестација су која је окупљала учеснике предшколских установа и основних школа наше општине. Рачуна се да је та забавно -спортска бајка окупила близу 150 000 деце. 1995. год. “Игрице …” су доживеле своју интернационалну промоцију на Европском конгресу рекреатора у Братислави а такође пружена им је могућност да се представе на Сверуским играма деце и омладине у Москви што су нажалост спречиле санкције…

Не треба заобићи ни многе друге податке и чињенице везане за организацију бројних програма…

Спортски центар је седам пута био домаћин полуфиналу традиционалне боксерске ревије “Београдски победник”…

Стонотениски меч Југославија – Немачка, у оквиру полуфинала Европске стонотениске Супер лиге… 1990. год. … Квалификациони турнир Европског првенства у рукомету за јуниоре маја месеца 2000. год. са учесницима: Аустрија, Русија, Летонија и Југославија… Под окриљем свог оснивача Скупштине општине Пожаревац (првобитно СИЗ физичке културе) Спортски центар за све протекле године рада успева да одржи непрестани контакт са својим корисницима којих кроз наше капије прође преко 200 000 годишње.

Објекти: Спортски центар “ПОЖАРЕВАЦ”

Површина: 2,9 Ха (катастарска парцела 2147/1)

Хала спортова – површина: 3072 м²

Намена: спортско – рекреативни, угоститељски и пословни простор

Велика сала: Површина; 1150,2 м²

Број седишта у гледалишту: 2506

Намена: спортске активности, тренинзи, рекреација, културно уметнички, естрадни програми, јавни скупови. Намена терена: Рукомет, одбојка, кошарка, плес, мали фудбал.

Систем озвучења: покретно озвучење “Мјузик макс” 2 џ 200 В са осмоканалном миксетом – покрива потребе свих спортских и мање захтевних осталих програма Систем осветљења: састоји се од 32 арматуре јачине 400 Њ по јединици изнад терена и 6 арматура изнад игралишта – обезбеђује потребне услове за све спортске и остале манифестације.

Систем за вентилацију: поседује кровне вентилаторе за избациване ваздуха из сале и систем калолифера за убацивање свежег ваздуха.

Грејање: објекат се греје из система градске топлификације са могућношћу убацивања топлог ваздуха из калолифера у сали и пратећем простору.

Пратећи простор: одвојени део са свлачионицама, пространи хол са преграђеним делом за стони тенис, угоститељски објекат – бифе, два пролаза из сале са могућношћу пражњења гледалишта за 5 – 10 минута.

Мала сала:

Површина: 120 м²

Намена: борилачки спортови: карате, џудо, кунг фу, кик бокс, фитнес тае – бо, плес.

Теретана: Површина: 60 м²

Опрема: рекреативни и такмичарски бодибилдинг, фитнес програм

Угоститељство:

Бифе: Капацитет: 50 места. Намена: рецепција, шанк. Понуда: широк асортиман безалкохолних и алкохолних напитака.

Билијар клуб “Професионал”: савремено опремљен простор са потенцијалом за рекреацију као и организацију такмичења највишег ранга. Простор за шанком је капацитета до 50 гостију. 

Дечија играоница Рођендаоница:

Отворени базени: Комплекс базена обухвата велики базен, димензија 50 џ 25 м, мали базен димензије 10 џ 12 м Површина комплекса: 4920 м2 Намена: пливање, роњење, ватерполо, ватерполо школа, хидробик, обука непливача, забавни програми, игре наводи… Пратећи простор: кабине за пресвлачење и туш кабине – 8 ком., гардероба, тоалет – женски и мушки.

Угоститељски објекти: на простору се налазе два бифеа, капацитет: 250 гостију.

Понуда: најшири асортиман освежавајућих напитака, брзе хране и посластица. Филтер постројења: током читаве сезоне обезбеђују најчистију воду уз редовну контролу ЗЗЗЗ у Пожаревцу. Амбуланта: дежурна служба у време рада базена за посетиоце.

Капацитет посетилаца до 1600

Комплекс отворених терена – садржај: тениски терен, кошаркашки терен , мини голф.

Површина: 1215 м²

Намена: рекреација

Паркинг простор Хале спортова: спољна јужна страна дуж Партизанске улице, директан прилаз. Капацитет: 30 возила.

Рекламни и пропагандни простор: Спортски центар “Пожаревац” Вам пружа могућност да своје делатности и производе рекламирате у простору хале спортова – велике сале и комплекса отворених базена: на паноима, терену, фасади, великом и малом кориту базена као и на афишама у центру града.